Image

+45 51 91 62 80

Generel Information

Hos Hot Air kan du flyve med i vores 2/3- og 6/7-personers balloner. Du kan se mere om dem her.


På selve dagen vil du modtage en sms med information omkring dagens flyvning. Du kan også kontakte os direkte på vores hovednummer +45 51 91 62 80 med spørgsmål.


På mødestedet vil du møde Hot Airs pilot og mandskab. Her vil du skulle være med til en gennemgang af ballonens funktioner og sikkerhedsprocedurer, for derefter at hjælpe med klargøringen af ballonen til den forestående flyvning. Efter klargøringen kan du se frem til ca. 1 times flyvning med vindens hastighed over det smukke danske landskab.


Efter landing vil vi alle hjælpes ad med at få pakket ballonen sammen igen, hvorefter vi vil slutte af med en festlig champagnedåb og udfærdigelse af diplomer til alle ombordværende, som et minde fra flyvningen.

Flyveperiode

Hot Air flyver principielt hele året med 2/3- og 6/7-personers ballonerne, så du har derfor mulighed for at se alle årstider fra oven. Pga. vejrliget og årstidernes skiften, er den primære flyvesæson dog fra slutningen af April til slutningen af September, hvorfor flyveture uden for denne periode ikke kan garanteres.


Varighed

Ca. 4 timer, hvoraf ca. 1 times flyvning.


Sted

Hot Air flyver primært på Sjælland, hvor vi har en lang række smukke startsteder i området Tølløse - Ringsted - Slangerup - Skibby - Sorø - Stenlille - Glumsø - Køge. Endeligt startsted på dagen vil altid afhænge af de meteorologiske forhold og oplyses gennem telefonsvarer og sms på selve dagen. Særskilte startsteder og områder er også muligt, kontakt da Hot Air herom.


Mødested og tider

Mødetiderne vil afhænge af solopgang og solnedgang på den tid af året hvor vi skal flyve. Et endeligt mødested vil altid blive oplyst på dagen i god tid inden selve flyvningen.


Transport

Transport til og fra flyvning er ikke inkl. i turen. Læs mere om dette under under Vilkår og betingelser


Gyldighed

Billetternes gyldighed kan du læse nærmere om i vores Vilkår og betingelser


Forsikring

Alle passagerer er under flyvningen lovpligtigt forsikret via Hot Air ApS, jf. gældende regler udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.


Sikkerhed

Af sikkerhedsmæssige årsager flyver Hot Air kun under de bedst tænkelige og rolige forhold, og piloten har tid enhver tid det sidste ord om, hvorvidt flyvning kan gennemføres på ansvarlig vis. Det danske vejr kan være drilsk, hvorfor forventningens glæde kan blive lidt længere når vi er ude. Hot Air vil til enhver tid hellere stå på jorden og ønske, at vi var oppe at flyve end at være oppe at flyve og ønske, at vi stod på jorden.


Vejret

Hvad er godt flyvevejr for en ballon? Under starten bør den gennemsnitlige vindhastighed ikke være mere 5 m/s. Trækker det op til regn, tåge og fare for torden, bliver flyvningen også aflyst og der aftales en ny flyvedag.


Vilkår for deltagelse i ballonflyvning

Påklædning

Da al ballonflyvning foregår udendørs, er det en god ide at have funktionelt tøj med. Tag almindelig praktisk tøj på, evt. en tynd jakke/trøje, lange bukser og fornuftigt fodtøj, som er lukket og som du står godt fast i. Høje hæle, åbne sandaler o.lign. hører ikke hjemme i en ballon, da vi ofte lander i den danske natur med den flora og fauna det bringer med sig.


Eget udstyr

Det er tilladt at filme og fotografere under selve flyvningen, men kun til privat brug. Mobilbrug under flyvningen er ikke tilladt og de skal sættes i Flight Mode eller slukkes helt.


Tilskuere

Tilskuere er naturligvis altid meget velkomne både før, under og efter flyvningen. Dog skal de huske, at når ballonen er landet, hvilket ofte sker på privat jord, er det IKKE tilladt tilskuere at køre ind til landingsstedet. Kun Hot Airs mandskab kan give denne tilladelse efter at have være i kontakt med grundejeren.